Celem badań była ocena cech mięsnych kaczek pekin z rodów P-33 ( pekin krajowy), P-8 ( pekin pochodzenia duńskiego) i P-9 ( pekin pochodzenia francuskiego) objętych programem ochrony zasobów genetycznych w Polsce ; The aim of the study was to evaluate meat traits in Pekin ducks of strains P-33 ( Polish Pekin), P-8 ( Danish Pekin) and P-9 ( French Pekin) covered by the genetic reserve conservation programme in Poland
Kokoszyński, Dariusz. Promotor
Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt
Dostęp wyłącznie w sieci lokalnej Biblioteki Głównej Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego
Biblioteka Politechniki Bydgoskiej
Sep 27, 2023
May 29, 2018
39
72
https://dlibra.pbs.edu.pl/publication/1215
Edition name | Date |
---|---|
Analiza cech mięsnych wybranych grup kaczek Pekin ze stad rezerwy genetycznej | Sep 27, 2023 |