Celem badań była ocena cech mięsnych kaczek pekin z rodów P-33 ( pekin krajowy), P-8 ( pekin pochodzenia duńskiego) i P-9 ( pekin pochodzenia francuskiego) objętych programem ochrony zasobów genetycznych w Polsce ; The aim of the study was to evaluate meat traits in Pekin ducks of strains P-33 ( Polish Pekin), P-8 ( Danish Pekin) and P-9 ( French Pekin) covered by the genetic reserve conservation programme in Poland
Kokoszyński, Dariusz. Promotor
Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt
Dostęp wyłącznie w sieci lokalnej Biblioteki Głównej Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego
Biblioteka Główna Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy
Nov 8, 2018
May 29, 2018
37
72
https://dlibra.pbs.edu.pl/publication/1215
Edition name | Date |
---|---|
Analiza cech mięsnych wybranych grup kaczek Pekin ze stad rezerwy genetycznej | Nov 8, 2018 |
Saleh, Mohamed Kokoszyński, Dariusz. Promotor
Kokoszyński, Dariusz
Biesek, Jakub Adamski, Marek. Promotor
Janicki, Bogdan (zootechnika) Buzała, Mateusz
Maiorano, Giuseppe Kapelański, Wojciech Bocian, Maria Anna Pizzuto, Roberto Kapelańska, Jolanta
Kokoszyński, Dariusz Bernacki, Zenon Bawej, Małgorzata Nowachowicz, Jerzy. Red.
Wencek, Eugeniusz Adamski, Marek. Promotor
Kowalska, Emilia Adamski, Marek. Promotor