Celem badań było porównanie wpływu zmniejszonych poziomów Zn, Cu i Mn w formie chelatów hydroksy analogu metioniny oraz standardowych poziomów tych pierwiastków w formie nieorganicznej na wyniki produkcyjne uzyskane przez kurczęta brojlery... Na potrzeby niniejszej pracy przeprowadzone zostały 2 doświadczenia. W doświadczeniu 1, badano wpływ obniżonych poziomów Zn, Cu i Mn w formie chelatów w porównaniu do form nieorganicznych, w doświadczeniu 2 użyto tych samych pierwiastków na dwóch poziomach: wysokim i niskim w formach chelatu i nieorganicznej. W obu przypadkach wykorzystano kurczęta Ross 308 ; Streszcz. ang.
Adamski, Marek. Promotor ; Kuźniacka, Joanna. Promotor pomocniczy
Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt
Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku
Biblioteka Politechniki Bydgoskiej
Jan 10, 2018
Dec 4, 2017
306
514
https://dlibra.pbs.edu.pl/publication/1173
Edition name | Date |
---|---|
Wpływ chelatów Zn, Cu i Mn hydroksy analogu metioniny na wyniki produkcyjne i jakość mięsa kurcząt brojlerów | Jan 10, 2018 |
Stęczny, Kamil Kokoszyński, Dariusz. Promotor
Dankowiakowska, Agata Bednarczyk, Marek. Promotor Bogucka, Joanna. Promotor pomocniczy
Marć-Pieńkowska, Joanna Podkówka, Zbigniew. Promotor
Simińska, Ewa Bernacka, Henryka Grabowicz, Małgorzata Nowachowicz, Jerzy. Red.
Janicki, Bogdan (zootechnika) Buzała, Mateusz
Biesek, Jakub Adamski, Marek. Promotor
Wach, Jan Frąckowiak, Hieronim. Promotor
Saleh, Mohamed Kokoszyński, Dariusz. Promotor