Celem pracy była ocena skuteczności promieniowania UV-C w przedłużaniu okresu pozbiorczego owoców maliny poprzez zwiększenie ich potencjału antyoksydacyjnego. Ocena wpływu obu czynników opierała się na analizach: zawartości kwasu askorbinowego, dodatkowo zmodyfikowaną do oznaczania roztworów intensywnie zabarwionych, zawartości antocyjanów, związków fenolowych ogółem, kwasu chlorogenowego, pojemności antyoksydacyjnej (FRAP), cukrów prostych, strat świeżej masy oraz oznaczeniu liczebności i przynależności taksonomicznej do rodzaju patogenu ; Streszcz. ang. ; Streszcz. pol.
Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
Wydział Rolnictwa i Biotechnologii
Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku
Biblioteka Politechniki Bydgoskiej
8 lis 2017
15 wrz 2017
1 106
1923
https://dlibra.pbs.edu.pl/publication/1078
Pobereżny, Jarosław Rogozińska, Ilona. Promotor