Projekt Nr 6/1065/1044 ; Celem projektu jest przeprowadzenie badań polegających na opracowaniu mieszanki surowcowej na podstawie przygotowanych receptur surowcowych oraz przeprowadzenie testów produkcyjnych na formie produkcyjnej dla aktualnie produkowanego opakowania. Zadanie będzie polegało na znalezieniu optymalnej mieszanki zachowującej akceptowalne parametry jakościowe opakowania. Jednocześnie podjęte będą prace nad zmianą materiału stosowanego do produkcji etykiet IML zewnętrznych oraz opracowanie nowej, niestosowanej dotychczas etykiety wewnętrznej, obojętnej składem materiałowym na zapakowany produkt spożywczy. Prace badawcze rozpoczęte w lutym 2019 r. zakończono w grudniu 2020 r
Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku
26 maj 2023
26 maj 2023
17
https://dlibra.pbs.edu.pl/publication/5139
MMProdukt Maciej Mikołajczak, Oprac.
MMProdukt Maciej Mikołajczak, Oprac.
Orłowska-Płotka, Barbara Zjednoczenie Przemysłu Koncentratów Spożywczych, Poznań. Oprac.
Rutkowska, Maria Tietz, Bogumiła Centralne Laboratorium Przemysłu Koncentratów Spożywczych, Poznań. Oprac.
Andraszewicz, Krystyna Zjednoczenie Przemysłu Koncentratów Spożywczych, Poznań. Oprac.
Tarnawska, M. Centrala Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego PZZ. Oprac.
Kaczmarski, Józef Szachewicz, Irena Szostakowska, Alina Wesołkowska, Janina Centrala Zjednoczenia Przemysłu Owocowo-Warzywnego, Warszawa. Oprac.
Skorupska, Iwona Graczyk, Danuta Mindzio, Alicja Centralne Laboratorium Przemysłu Koncentratów Spożywczych. Oprac.