Analiza cech mięsnych kogutów i kapłonów o różnym pochodzeniu i wieku
Autor: Temat i słowa kluczowe:kogut ; kapłon ; odchów drobiu ; wydajność rzeźna ; mięso ; cockerel ; capon ; rearing ; sloughter yield ; meat ; quality
Opis:Celem pracy była ocena cech mięsnych kogutów i kapłonów czterech rodów zarodowych: N88, R55, S11 i P55, uwzględniajaca cechy użytkowe, różne terminy uboju, wartość rzeźną, skład tkankowy tuszek i jakość mięsa ; Streszcz. ang.
Współtwórca: Wydawca:Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy
Miejsce wydania: Data wydania: Typ zasobu: Format: Identyfikator oryginału: Język: Powiązania:Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt
Prawa: Właściciel praw: Licencja: Prawa dostępu:Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku
Lokalizacja oryginału: